Dagens Bild Old School

       2010-08-29 00:46:48
För förklaring, läs detta inlägg/förra inlägget.
Delicate Photo Goes Old School

       2010-08-29 00:42:23
Nä inte riktigt, men tog lite bilder hemma i trädgården. Faktiskt de sista innan hösten. Blev faktiskt rätt nöjd me dem, men det var något tråkigt över dem. Så jag piffade till de lite i Photoshop och gjorde så de såg ut (läs meningen är) att vara gamla blekta fotografier. Tycker jag lyckas sådär...

Nu är jag i alla fall upp i lägenheten igen, skönt!


Tycker ni ja har lyckats eller ser de bara ut som dåligt tagna kort?

Med I Fototävling!

       2010-08-21 19:43:26

Med i denna fototävling där man kan vinna ett fint puzzle gjort av Emmagjort

Nu håller vi bara tummarna att jag vinner!


The Blind Side

       2010-08-21 19:19:13
Nu är jag hemma igen. Förhoppningsvis bara över några dagar. Är nämligen sjuk, och vad ska man göra på jobbet när man ändå inte kan göra nått. Det kommer och går, har huvudvärk, skakig, konstig i huvudet och ont i hela kroppen. Allt som saknas är feber och magvärk. Men idag när jag ändå är hemma tänker jag rekommendera en film.En väldigt stark film om en av USA bästa fotbollsspelare genom tiderna. Rekommenderar den varmt och den passar både män och kvinnor. En perfekt film att se på en lördagskväll med en skål pop corn framför sig. Det var för denna filmen som Sandra Bullock vann sin Oscar för bästa kvinnliga huvudroll, och hon är väl värd den.


Dagens Bild

       2010-08-16 23:25:52
Bara så att alla vet så kommer det inte bli någon månadens bild för augusti, p.g.a bildbrist. Istället blir det en för augusti och september.
Måste tyvärr meddela att imorgon åker jag på praktik, där jag kommer sakna internet (troligen) så som det ser ut nu kommer jag inte vara tillbaka på bloggen förrän den 28 ev. 29 augusti. Men om vädret tillåter så kommer jag ta massor med bilder att fylla bloggen med.

Bilder!

       2010-08-16 23:20:52
Nu kommer de nya bilder på bloggen igen. Och de är rätt "molniga".


Tips #5 - Fokus

       2010-08-16 13:38:23
Något jag har märkt är att många människor har problem att fokusera med sin kamera. Detta är en av de bästa sakerna och kanske en av de nödvändigaste sakerna för att få en bra bild som man är nöjd med.

Vad är då fokus?
Enkelt säger många, fokus är det som är skarpast på bilden. Men bakom kameran kanske inte det är lika lätt att förstå. Bländare har mycket med fokus att göra. Stor bländare (f 4.5) gör att "fokusytan" är mycket mindre och kan därför göra det svårare att fokusera helt rätt. Liten bländare (f 22) gör att denna ytan blir mycket större, men dess värre gör detta bilden mindre skarp.

Är det bara att sikta och fokusera?

Klart man kan detta, men det finns olika sätt att göra det enklare för en själv. Mitt tips är, behåll pip-ljudet. Många (jag t.ex) har valt att stänga av pip-ljudet som talar om att "Nu är jag fokuserad". Det gör det mycket enklare. Speciellt om det är svårt att de fokusljusen. Så behåll ljudet på. Stäng bara av det om det skulle störa eller skräma motivet, eller de omkring dig.Alla systemkameror har något som kallas "fokuseringspunkt". Antalet varierar beroende på kamera, de flesta amatörkameror har 9 punkter. Med dessa punkter väljer du var fokusen ska placeras.

För att ställa in finns det olika sätt att ta sig till väga.

1. Tryck på knappen för att få fram fokusinställningen (den knapp som nu rödmarkerad på bilden). Genom att använda pilarna runt setknappen kan du välja vilken punkt du önskar. Tryck på den rödmarkerade knappen igen för att återgå till displayen OCH behålla inställningen.

2. Tryck på den rödmarkerade knappen. Titta in i ögonmusslan (så du ser punkterna) och snurra på hjulet (som du finner bakom avtryckaren). Vald fokuseringspunkt kommer lysa röd.

För att återgå till automatisk fokusering trycker du på SET. Tänk på att fokusintällningen kommer vara kvar tills du ställer in något annat.


Autofokusmetoden är en
annan typ av fokusering som du alltid har inställt (förutom Auto/de gröna programmet). Det är faktiskt något många glömmer bort eller inte ens tänker på.
Autofokusmetoden består av tre stycken olika val.
One-shot AF, Al Focus AF, Al Servo AF.One-Shot AF: Lämpar sig för stillastående motiv. När du trycker ner avtryckaren halvvägs ställs fokuseringen in enbart en gång.

Al Focus AF: Detta är mitten steget mellan One-Shot och Al Servo. Den lämpar sig bra om motivet rör på sig och växlar därför automatiskt mellan One-Shot och Al Servo.

Al Servo AF: Lämpar sig för motiv som rör sig. Under tiden som avtryckaren är halvägs ner tryckt så justeras fokus och exponeringsintsällning kontinuerligt.

Stortsätt använder jag mig alltid utav Al Focus eftersom oftast så flyttar sig mina motiv.


Framtiden?

       2010-08-16 00:38:03
Den ni, ja den ser väl inte riktigt ut som man hade tänkt sig. Men otillräckliga betyg så har jag nu mera funderat på att skita i universitetet och istället plugga till fysioterapeut för hund. Starta eget företag och erbjuda olika tjänster inom detta. Får väl se hur det ser ut. Tänker i alla fall fundera på det men ska först se hur livet ser ut under hösten. Kanske man kommer på något annat.

Blev ni det ni hade hoppats på under er gymnasium tid?

Praktik!

       2010-08-16 00:33:27
Varför ska de vara såhär? Rent ut sagt så hatar jag praktiken. Okej det är väl kul att jobba där, men att fixa den är inte lika kul. Hade klart för mig att jag skulle jobba 7 dagar i veckan i 3 veckor hos min uppfödare. Har redan gjort en vecka. Nu väntas två till. Smsar henne idag, säger att jag kommer kl 20.00 samma dag. Får ett svar att jag får faktiskt säga i tid att jag kommer och inte samma dag.

Jag blev helt paff! Svarade att jag hade sagt den 15/8 från början till henne. Men det påstod hon att jag inte hade gjort. Så jag "gav" mig för det var inget att göra nått åt. Hon var inte hemma så jag kunde inte komma hem till henne. Undrade när jag kunde komma då. INGET SVAR.

Alltså så kan man inte göra! Hatar att vissa människor tror att tonåringar har inget liv. Jag har fullt av planer i mitt liv och planerar allt som sträcker sig under en längre period. Har jag 3 veckor praktik under ett sommarlov, då måste jag ha 3 veckor praktik. Hon måste svara och säga när jag kan komma annars måste jag säga att jag tyvärr inte kan vara hos henne utan har sökt annan plats att vara på för att annars får jag inte all min praktik tid tillgodo. Så hon har till på tisdag att svara annars så tänker jag sms och säga att jag kan inte vara hos henne p.g.a tid och planering.

Vet dock inte vart jag ska vara någonstans. Har mailat till min förra prakikplats och frågat henne om hon kan ta emot mig. Hoppas! Hoppas! HOPPAS!

Håller i alla fall på med en ny låt och ska försöka fixa till de sista bilderna som jag lovat. Efterso större delen av helgen har gått åt till onödigt packande och fixande av underbloggen.

Ny Underblogg

       2010-08-15 17:04:17
Har nu mera en underblogg där man kan följa enbart Angel. Där kommer jag publicera hur det går på träning, tävling m.m. Det är för mina hundintresserade vänner som enbart vill följa Angel och inte mig.

Länken är: http://delicatephoto.blogg.se/myangel/

Du kan även nu bloggen genom att välja "Angel" uppe i menyn.

Humlor!

       2010-08-13 00:18:51
Så tydligen har vi ett humlebo på vår tomt så de få växter som klarat sig igenom den stekande sommarvärmen var överfulla med humlor. Och självklart missade jag inte möjligheten att jag ta bilder på detta.
På tal om insekter som kan skada en. Idag blev jag stucken av en geting. Gjorde väldigt ont, trots att jag är van vid smärta p.g.a migärn, och fingret där den stack mig svälde upp. Tur att det var fingret och inte halsen eller tungan. Efter det sprang jag runt med flugsmällaren i högsta hugg och avlivade varje geting som kom i min väg.

Ogillar ni getingar? Är ni precis som min mamma som skriker så fort de kommer i närheten?

Snart kommer resten av alla bilder jag har tagit och så ska jag berätta om Angel. På söndag åker vi till Jönköping för mer praktik. Får se vad uppfödaren kommer tycka om henne.

Bolivia Karneval I Växjö

       2010-08-12 23:54:58
1 augusti så var det Boliva Karneval i Växjö. Vi var där, jag, mamma, syrran och Angel. Miljöträning är alltid bra. Var väldigt kul att se deras kultur och hur stolta de är över sitt land. Tyvärr var de några svenskar med i karnevalen (troligen vänner, barn eller ingifta släktingar) och många av dem var fulla. De dansade i paraden med en öl i ena handen och kunde knappt stå på benen. Tycker det är hemskt illa utav dem.

Att se deras kultur får mig att tänka på att vi har nästan helt glömt bort våran kulutur. Vi tar in en massa annat. Det mest svenska vi har är väl kräftskiva och midsommar. Aldrig skulle vi göra en parad i folkdräkter och sjunga sånger om vårat land och hur stolta vi är.
Tycker ni att vi borde visa upp vår kultur mer eller inte?

My Immortal

       2010-08-12 23:15:23
Här har ni en av mina favoritlåtar. My Immortal gjort av mitt favoritband Evanescence. Har inte gjort om den så värst mycket men tog ändå lång tid. Hoppas ni gillar den. Har bara lagt till en bild just för att det är musiken som är viktig och inte bilderna. Därför gör jag spelaren väldigt liten.Vilken låt föredrar ni? Fireflies eller denna?

Ny Musik Påväg!

       2010-08-08 20:35:17
Bara för att ge er en uppdatering så kan jag  meddela att jag har både musik och bilder på G. Dessutom så har jag några Angel uppdateringar m.m

Förhoppningsvis så kommer
jag publicera låten senare ikväll eller imorgon förmiddag/eftermiddag.