19 år idag!

       2010-05-31 00:00:37
Tjoho idag fyller jag 19 år. Hoppas ingen glömmer det. Lär väl bli nån fest ikväll. Studentveckan nu, de festar väl inte för min skulle men vi kan låtsas. Blir mycket roligare då.

Själv får man ju inga presenter förrän den 13 juni. Därför att man bor 40 mil från hela släkten. Lite trist men sant.

Så vad händer idag då? Ja man kommer stiga upp, duscha, tvätta kläder, gå ut med vovven. Som jag fortfarande inte borstat tänderna på. Får väl väcka henne och göra det då. Haha hon lär inte vara glad på mig för det. Sen blir det skola, har prov idag. Har inte plugga. Måste läsa igenom det innan jag somnar. Sen blir det väl att hänga med kompisarna och så får vi se om det blir någon festande. Ska försöka dra med dem ner till Älven eller vad det nu blir.

Får väl ta lite egobilder idag eftersom det är min dag idag. Annars tror jag inte det blir mycket fotande. Vilket fall som helst så tänkte jag publicera en liten video som uttrycker mitt störta intresse och denna stora dag. Grattis på mig!



Det är Welsh Corgis som sjunger. Den här videon spelades in för Drottningen av Englands mamma när hon fyllde 100 år. Haha och jag fyller bara 19. Vad fjuttig jag känner mig...

Måndags Underhållning

       2010-05-30 23:47:47
Lite underhållning nu när vi alla går tillbaka till vardagen. Något kul att titta på jobbet. Alla ni som levde på 80-talet lär väl känna igen denna låt. Kanske inte texten men melodin. Jag tycker denna video är hilarious!

Ha så kul!


Lee Dewyze ft. Crystal Bowersox

       2010-05-30 23:26:15
Nu kommer det här ett litet musiktips. Ni kanske inte vet det men jag är ett stort American Idol fan och nu under hösten har jag följt detta program flitit. Men så i torsdags så avgördes det. Lee Dewyze och Crystal Bowersox slogs om titeln American Idol 2010. Jag var helt säker på att Crystal skulle vinna. Hon har en fantastik sångröst och är väldigt unik. Hade hoppats på en tjej men tja jag hade fel. Det var Lee som vann och jag blev eld och lågor. Har sedan början varit ett Lee-fan, dels för hans röst, dels för hans musiksmak.

Dessutom så var det sista programmet för Simon Cowell. Han har nu lämnat programmet och man undrar ju vem som kommer ersätta honom nu när American Idol kommer in på sin 10:de säsong. Cowell själv ska börja med sitt brittiska program The X-factor i USA, men det dröjer ytterligare 1 år innan vi ser honom där. Så under resultatkvällen satt jag och lipade som f*n. Tårarna bara rann, hemskt. Var jättegulligt att alla de gamla American Idol-vinnarna kom tillbaka och sjöng tillsammans. Bara David Cook saknades av någon anledning. Lite besviken på honom, trots allt så är han min favoritvinnare någonsin. Men man fick nöja sig med gamla vinnare och deltagare sen de senaste 8 säsongerna. Simon blev nog ganska så rörd utav det.

Men nu tänkte jag tipsa lite om en låt. Det är en låt från en av mina favoritfilmer, Once heter den. Den vann en Oscar för Bästa sång 2007 om jag inte minns fel. Låten heter Falling Slowly och är otroligt vacker. Men tänkte inte bjuda på originalet utan en cover gjord just av American Idol finalisterna 2010.




Vill ni höra originalet så har ni den här:






Bildkälla

Jag gillar Lee och Crystals version bättre men ni kanske tycker tvärtom. Tycker ni kan se filmen, rekommenderar den för de som gillar musik och djupa filmer. Bästa sättet att förklara filmen... Poetisk.

Dagens Bild

       2010-05-30 22:42:48
Här kommer då Dagens Bild. Hade mycket svårt att välja men tror att denna var den som föll mig bäst i smaken, eller säger man mest i smaken? Hmm..


Ellie + Blommor + Moln = Delicate Photo

       2010-05-30 22:40:37
Nu är jag hemma från hundpromenad med min kompisar. Blev en ganska lång promenad på över en timme. Mycket att prata om när man har haft 48 timmar ifrån varandra...

I alla fall så har jag tagit bilder och nu kommer de äntligen upp. Det blev en hel del bilder så nu får ni än massa ögongodis.








































































Tog totalt 154 bilder idag. Dock duger bara de bästa till Delicate Photo. Hoppas det här inlägget går att kommentera i alla fall... Nu ska jag lägga upp Dagens Bild sen är det dags att borsta Ellies tänder. Glömde göra det imorse igen.. Hmm skärpning där. Jag lovar att det troligen bara blir en gång om dagen fast jag sa två.

Vad är det med min blogg?!

       2010-05-30 20:31:06
Vet inte hur många kommentarer jag fått som säger att det inte går att kommentera. Fortsätter det måste jag gå till botten med detta. Vad kan det bero på? Fotona? Fel vid publiceringen? Någon konstig inställning? Ska kolla runt lite och vara mer noggrann med när jag sparar.

Men nu har jag fixat alla bilderna så de kommer snart upp.

Ingen Tvättid..

       2010-05-30 18:53:06
Jaha då var det som jag trodde. Någon idiot tog min tvättid. Man blir så ledsen när folk gör sånt. Nu måste jag vänta ända tills onsdag innan jag får tvätt. Man är ju inte elak och tar någon annas tvättid. Ska se om man kanske kan få tag på en imorgon. Kanske om jag går upp innan 7 så hinner jag tvätta då. Hmm...

Ja det var nog en ganska så smart plan! Jag som är morgonpigg och allt *host*
Man måste ju vara ren och snygg imorgon. Kanske man ska ta en varm dusch och riktigt ro om sig själv? Det är jag värd. Jag är ju trots allt mamma jag med.. Till en valp... Som jag inte har än.
Så även jag kommer fira Morsdag idag!

Här har ni en bild på min bäbe:


Aussieringes True Majesty

Bildkälla

Bilder idag igen

       2010-05-30 18:34:36
Vart och tagit några bilder idag. Utomhus. Det vanliga, blommor och hunden. Men Ellie har även showat sina trixs på bild. Få se om det blir något bra.

Nu ska vi ner och slänga in tvätten i tvättmaskinen. Får se om någon har tagit min tvätt tid.. Undra om jag har tvättmedel så det räcker?

I alla fall bilderna kommer så fort de har tagit en kort vända igenom PS.

Videokamera?

       2010-05-30 12:08:40
Igår började jag fundera på om man kanske skulle köpa sig en videokamera. Ingen dyr eftersom stortsätt alla pengar kommer gå till valpen. Det skulle vara kul att köpa en för att kunna spela in träningspass och vid tävlingar. Väldigt bra att se hur man gör och kunna ändra på sina misstag.

När det kommer till filmer så är jag mer den som tittar än filmar. Vet knappt något om utrustningen till filmkameror så när jag satt och tittade på kameror och på deras tekniska data märkte jag att jag dömde dem efter en systemkameras tekniska data. Hmm...

Så är det någon som vet något om videokamror och vad man ska titta efter?

Don't Look Back Into The Sun

       2010-05-30 01:21:57
Nu blir min kompis Sam glad. Måste erkänna att jag har fastnat för denna låt. Hon som älskar detta band och låten. Varför jag började lyssna på den var för att den spelades i The Inbetweeners i slutet och nu är jag fast.

Här kan ni i alla fall lyssna på den:





Don’t look back into the sun
Now you know that the time is come
And they said it would never come for you

Oh my friend you haven’t changed

You're looking rough and living strange
And I know you got a taste for it too

The Inbetweeners

       2010-05-30 00:57:55
Nu tänkte jag tipsa lite här. I julklapp fick jag en film utav min Brittiska vän Jon. Han skickade en film som hette The Inbetweeners. Så igår tänkte jag att jag skulle se fall det var något kul. Det skulle ju vara komedi så vem vet det kunde vara nått att se.

Visade sig vara en serie och inte en film. Jag skäms lite faktiskt. Jon hade ändå sagt att det var en serie. Men såg ett avsnitt och blev helt förälskad i det. Musiken, karaktärerna och storyn.

The Inbetweeners handlar om Will som hela sitt liv gått på privatskola och när hans pappa lämnar hans mamma blir Will tvungen att gå i den kommunala skolan för att hans mamma har inte råd att betala avgiften. Will får det svårt att skaffa nya vänner och blir genast en av de mindre populära. Men det dröjer inte allt för länge innan han blir vän med Simon, Neil och Jay. Tillsammans försöker de överleva livet som 16-åringar i en värld av mobbare, lärare och sexdrift.

Denna serie är som en härlig blandning mellan Big Bang Theory, Supersugen och American Pie... Fast brittiskt.

Rekommenderar den starkt.



Bildkälla


Lite Besviken...

       2010-05-30 00:32:40
Tittade ju på Eurovision. Eller snarare lyssnade. Tycker Norge gjorde ett mycket bra jobb. Undrar hur mycket det kostade alltihopa. Självklart lite tråkigt att Sverige inte var med. Bara 5 poäng fattades, annars hade vi varit med. Men tja jag tyckte inte att låten var så bra.

I alla fall Tyskland vann ju då, inte någon dålig låt. Lite skillnad jämfört med förra årets vinnare men ändå helt okej. Blev lite besviken, hade hoppats på Danmark då. Tyckte om den låten. Hade varit kul om ännu ett Nordiskt land fick hålla i Eurovision 2011. Men Tyskland är ju inte så långt ifrån.

Ja men troligen kommer man, som vanligt glömt alltihopa imorgon. Man lär väl bara bli påmind om vem som vann när man lyssnar på radion.



Lena Meyer-Landrut, årets vinnare av Eurovision Song Contest
Bildkälla

Men vad säger ni? Vann rätt låt eller vilken tycker ni var bäst?

Dagens Bild

       2010-05-29 22:02:34



Har bestämt mig för att starta ett mindre projekt. Det kommer nämligen bli ganska så lugnt inom hundvärlden just nu. Inte många händelser förren till hösten, förutom valpen så klart. Dessutom så är det studenveckan nu så det lär bli en hel del festande under veckan. Och självklart så kommer jag ta bilder på studenten!

Men den här bilden är en liten ledtråd, kan ni lista ut vad detta projektet kommer bli? Haha den som kan göra det vinner äran!

Ni som tittar/tittat på Eurovision idag, är det bara jag eller tycker ni också det låter som alla sjunger den sista tonen falskt?

Några Få Bilder

       2010-05-29 21:51:49
Blev inte alls många bilder idag. 4 + Dagens Bild, men var bara ute ungefär 10 minuter och gick inte ens 200 meter från lägenheten. Fanns inte så mycket att ta foto.















Tandborstning - Dag 2

       2010-05-29 21:42:10
Som jag sa innan så skulle jag borstat tänderna på Ellie och som jag sa så glömde jag imorse. Men nu har jag i alla fall gjort det och nu ska ni få se hur glad *host* hon är när jag gör det..



Vad säger ni, kanske det är Dagens Bild?

Eurovision

       2010-05-29 21:07:26
Nu ni ska de bli Eurovision och Caesar Sallad. Har tagit några våra få bilder idag, har inte kollat dem än. Kanske inte är något att ha. Men får se.

Ska borsta tänderna på Ellie nu, glömde att göra det i morse. Tror inte hon mådde dåligt av det...

Inköp till Ellie - Dag 1

       2010-05-29 00:18:06
Idag har jag varit duktig och köpt tandborste till min Ellie. Ska borsta hennes tänder efter jag har borstat mina.

Den har alla de senaste funktionerna och är en Colgate 360. Ni vet den med mun- och tungskrapa. Denna är rosa och jätte len för att inte vara obehaglig. Ska testa den fram tills jag slutar. Alltså typ i två veckor och se fall det blir något resultat. Inte för att hon har dåliga tänder men hellre förebygga än bota som jag så ofta säger.

Så dags att börja. Dag 1.

Dagens Bild

       2010-05-29 00:07:57
Dagens Bild går till Tollaren Ville. Sån söt lite pöjk är han.



Nu ska jag gå och göra lite iste hade jag tänkt och kanske se en trevlig film eller två. Var så länge sen nu.

IPO-träning/Föreläsning

       2010-05-29 00:05:47
Idag var det ingen vanlig dag. Nej idag var det IPO-dag. Föreläsning i tre timmar, träning i tre. Tja det var väl inte mycket till träning, satt mest och fotade och tittade på. Men det var ändå lärorikt och väldigt kul. Jag och IPO-snubben tänkte mycket på samma sätt när det kommer till hundar och träning av dem.

Kommer inte ihåg vad han hette alls. Väldigt dåligt av mig. Sen i kväll var jag i Karlstad med Emmelie, Ellen och Sofie. De bowlade, jag tittade på. Drack lite cider i baren och sen gick vi och åt. Var trevligt och många skratt under den kvällen. Hoppas att vi hinner göra om den innan sommarlovet. Fast tvivlar på det...

Men tillbaka till IPOn. För er som inte vet vad IPO är så tror jag det är lättast att förklara att det är ungefär vad Polisen gör med sina hundar. Ni vet, bita i armen på folk, spåra och lydnad. Det är en väldigt intensiv sport och inte alla hundar passar till den. Det finns bara vissa raser som får tävla i sporten. T.ex. Schäfer, Belgiska vallhundar, Rottweiler, Dobermann och Boxer. Med andra ord alla Bruksraser. Jag kommer få tävlva i IPO med min Aussie, även fall rasen i säg inte lämpar sig till det.

Här kommer bilderna:







































Ni som bor i Stockholmstrakterna eller är där i slutet av augusti tycker jag ska passa på och kolla på IPO och Bruks-SM. Själv ska jag dit med min uppfödare och massera hundar. Har ni vägarna förbi tycker jag ni ska titta in hos Frisk Hund så får ni se mig och träffa på Aussievalp på 4 månader. Jag lovar att ni kommer få se en hel del fantastiska hundar.

Själv tycker jag det är underbart med helg. Ska verkligen njuta de här två dagarna. Super härligt! Ska bara slappa, plugga matte och träna hund. Kanske tvätta lite och städa om jag orkar...

Vad har ni planerat inför helgen?

Dagens Bild

       2010-05-28 00:07:38
Här kommer Dagens Bild då. Även här en Schäfer.



Vad säger ni? Gillar ni Schäfer eller inte? Själv gillar jag dem och de tillhör de vackraste raserna enligt mig, men jag litar inte på en Schäfer jag inte känner.

L-test Hos Polisen

       2010-05-28 00:04:56
För er som inte vet vad L-test är så står det för Lämplighetstest. Detta gör hos Polisen där man ser om hunden passar som arbetskamrat till Hundförare och Väktare. Var väldigt kul att se och hoppas ni njuter utav bilderna.



























Bara så ni vet så är det tre olika Schäfrar. Inte alla som ser det. Alla hundar ingår i klassen och fick bara prova på några moment. Andra hundar vi testade var Tax, Collie KH och Portugisisk Vattenhund. De bästa bilderna fann jag i alla fall hos Schäfrarna.

Övriga Bilder

       2010-05-27 23:55:55
Sen har det blivit en hel del bilder på en massa människor, blommor m.m. Kanske inte så vackra men hoppas att ni gillar dem ändå...




































Har sparat det bästa till sist. Snart kommer det, kan säga att det hänger ihop med Polisbilen... Och självklart kommer Dagens Bild.

Nya Hundbilder

       2010-05-27 23:47:43
Nu har kameran kommit fram igen. Denna gång var det nya bilder på hundarna. Jag, Anna, Lisa och Ellen gick bort till parken här i Forshaga och tog några bilder på hundarna. Både träninging och inte.

Här har ni resultatet:
























Dagens Bild

       2010-05-27 01:32:41
Här kommer Dagens Bild. Ska även passa på att säga att kategorin Naturen har åkt ut, tycker det blev för många att hålla koll på. Dessutom så blev jag lite förvirrad vart jag skulle placera bilderna.

Men i alla fall här kommer Dagens Bild:


Tillbaka Bakom Kameran

       2010-05-27 01:23:00
Så nu ska jag försöka förklara mitt lilla fotouppehåll. Har ju gått x antal dagar sedan det las upp några bilder men nu är det dags igen. Man kan ju inte alltid ta en liten paus men detta har näst intill känts dåligt av mig. Så varför har det inte blivit några bilder? Jo för att det har varit brist på motiv, brist på lust och brist på känsla. Detta blir ingen bra kombination. Har man ingen känsla så blir det inga bra bilder. Sen har det varit mycket med skolan så det har inte funnits mycket tid till andra intressen än hunden.

Så nu ni ska ni få se lite nya bilder:






Anna, Abbe, Lisa och Elle.







Lisa och Rocky



Zazzi, Annas hund.





































Hoppas ni tyckte att de var några fina bilder och att jag inte har tappat bort min så kallad talang. Snart kommer Dagens Bild.

Hela Lily historian!

       2010-05-23 15:18:23
Vill ni läsa hur det gick hos uppfödaren så tycker jag ni ska gå in på Lilys blogg.

Nu ska jag hämta tvätten, ta en varm skön dusch, tvätta ansiktet och sen ta en kopp te och läsa Harry Potter and the Deathly Hallows.

Dagens Bild

       2010-05-23 14:46:26
Dagens Bild är väl kanske varken vacker eller på något sätt snyggt tagen men motivet är ju allt för gulligt. Första bilden utav många på Lily.





Vilken liten knubbis hon är. Har precis fått mat där så därför ser hon ut som en köttbulle. Men visst är Aussie valpar helt bedorande?

Ha varit lite off från bloggen

       2010-05-22 22:36:13
Så efter några dagars uppehåll är jag tillbaka. Åkte hem i måndags och bestämde mig för att låta daton vara kvar i Forshaga. Lite dumt i efterhand för jag hade väldigt lite att göra.
Hade även migrän i onsdags från kl 6.00 till 21.00, tog min starka medicin 2 gånger men hjälpte inte. Kräktes totalt 7 så det var en jobbig omgång. Men mår bättre nu.

Och i fredags var jag och valde valp! Nu mera heter hon Aussieringens True Majesty "Lily" och är en svart trefärgad Australian Shepherd. Bilder kommer snart.

Ja därför har jag varit lite dålig men nu är jag tillbaka!

Dagens Bild

       2010-05-18 19:57:29
P.g.a att jag inte har orkat ta bilder idag (har inte haft något och ta på) och så har batteriet i kameran dött. Ska laddas i natt. Vädret är härligt, jag sitter inne men ska ut med vovvan nu.

Dagens Bild har jag skapat i Photoshop:


J*vla HSB!

       2010-05-18 19:00:51
Alltså att de inte kan hålla koll på betalningar utav hyran. Heller inte vad de säger i sina påminnelsebrev.

I januari i år la jag in alla kommande hyror på min bank så att det skulle flyttas över pengar i god tid. Av någon anledning så gjordes inte detta för februari och jag hade turen att se det kvällen den 5/2 (fredag), flyttade över pengarna igen och på måndagen kom hyran in till HSB. Lite försent men ändå helt godkännt. Några dagar senare, typ på torsdagen, dimper det ner en betalningspåminnelse där det står klar och tydligt (jag citerar):

Har betalningen skett någon av de senaste dagarna ber vi Er bortse från denna påminnelse.

Med andra ord skulle jag skita i påminnelsen, även min mamma har minne av detta då jag ringde henne så fort jag såg orden "betalningspåminnelse".

Så vad hände i onsdags? Jo då dimper det ner en till påminnelse. Jag skyndar mig in på bankens hemsida och kollar mina senaste betalningar och jo visst stod det att hyra var betald och hyrkontot var nästan tömt. Skickar ett mail till HSB och frågar vad som försegår då säger tant-helvetet att jag ska betala påminnelsen från FEBRUARI.

Svarade på mailet och sa att de säger emot sig själva och att jag inte ska betala något. Bad de kolla vad de själva säger i sina brev och kolla betalningar innan de pekar finger på en.


Bildkälla

Någon annan som varit med om något liknande krångel med sin hyresvärd?

Som avslut på Brandbekämpningen

       2010-05-18 02:58:59
Som ett kort avslut på denna Brandbekämpar dag så ska vi fira med ett klipp ifrån SVT:s Hipp Hipp (ÄLSKAR).
Kaj-Åke "Kajan" Hansson pratar med sin klass och summerar denna dag på ett humoristiskt sätt:




Han är ju bara för mysig... Någon mer som vill ha en säsong 3 av Hipp Hipp?

Sova?

       2010-05-18 02:38:04
Okej jag MÅSTE sova men det är något som stör mig. Har matteprov imorgon men vet inte om jag kommer kunna plugga något ändå. Kan i alla fall grunderna och älskar geometri så kanske det tar mig till åtminstone ett VG. Saknar procent. Hoppas det återkommer till matte C.

Imorgon så ska 3:orna ha projektredovisning. Det brukar vara rätt intressant. Kommer sakna många treor, liksom nu har man ju träffat dom i två år och i höst kommer de inte vara kvar här längre.. Så ledsen i ögat man blir.

Nog tänkt om det. Vet inte orkar jag se lite Batty? Ska jag se AS (animated series) eller CN-filmerna (Chris Nolan)? Åh inget bra beslut att fatta mizz i nazzen.

Dessutom är jag törstig och jag svamlar. Hmm blir nog inga bilder imorgon. Lite dåligt med motiv just nu och inget speciellt kommer hända. Ska se om någon kompisarna har lust att ta lite hundbilder imorgon så kan ni få se allt ifrån taxar till bearded collie.

På torsdag åker ja hem så kanske blir några bilder på stationen, ska väl träna på perrongen som vanligt. Och då menar jag hunden och inte jag. På onsdag gör jag ingenting. Har en lektion. Matte... Sedan ledig. Kanske åker hem då istället... Och på fredag (drumroll) blir det valpbilder! Ska åka och titta på Lily och tinga hundkräket.

På tal om Aussie. En i min klass ska skaffa en aussiehane. Han är över ett år och hon ska ha honom på foder. Jag tycker det var jätte roligt och hoppas det går bra för dem tillsammans.

Nu tänkte jag vara lite rolig och publicera en bild som inte är tagen av mig (Och alla drar för andan)



Det är en Austrlian Shepherd. En Svart trefärgad liten sötnos. Lily might bli en sån färg.
Bildkälla

Dagens Bild

       2010-05-17 21:40:34
Här kommer då Dagens Bild... Tina satsar, framtida yrke för hennes del?





Hon går verkligen in för det och kolla Janne i bakgrunden. Tjejen med mobilen är Mimmi.

Brandman, kanske de är snart Sveriges nya kvinnliga yrke.. Ja kanske bara det inte är några Hundsportare från Forshaga som tänker ta över.

Brandbekämpning På Högnivå

       2010-05-17 17:01:38
Fy vad kul detta va! Speciellt med min goa klass. Sitter i sängen och är precis klar med alla bilderna. Åh ibland är det jobbigt att jobba under stress. Ska på Mattestöd ikväll så måste göra detta med snabba ryck.

Så vill ni veta hur det gick?

Vi började med lite teori. Fick se en liten och ganska intressant film om brandbekämpning där de berättade om vad man skulle släcka olika matrial med. Men pluver är bäst. Det dåliga med pulver är att man måste städa upp efteråt. Men det ska tydligen staten betala nu.

Efteråt så fick vi en rundtur på brandstationen och Micke (brandman/fritidsvärd) berättade om vad de gör om larmet går. Tydligen så har de tagit bort de där stångarna för det är stor skaderisk på dem. Och en brandman har tillåtelse att köra för fort och på cykelvägen, när larmet går, om han är på väg till brandstationen. När han kommer fram till station har han fem minuter på sig att vara klar och få ut brandbilen.

Och när vi var klara där var det dags att börja släcka eldar. Jag kunde inte släcka min, släckaren tog slut och eftersom jag var sist så var det onödigt att öppna en ny. Men det var i alla fall väldigt intressant och lärorik dag. Tyckte det var kul och tydligen var jag den enda i klassen som var smart nog att ta med sig kameran...

Så här såg det ut när en flock vilda hundsportare släcker eldar:


















Jag som brandman, framtida yrke? Nä, skulle inte tro de...



Emmilie, Sofie och Anna.



Vår lärare Janne, innan han tog jobbet på skolan var han en profesionell pyroman.











Wronk, Ellen, Siri och Emma som snygga brandmän. Sofie står som en redig brandman ska.



Julia ger allt.



Brandmannen/fritidsvärden Micke.



Li, Julia och Tina!

Ja det var alla bilderna. Nu tänkte jag dra lite information om vad man ska tänka på. Och detta har jag faktiskt lärt mig idag.

Om det börjar brinna i hemmet eller på jobbet/skolan så kan DU rädda och minska skador genom att göra såhär:
  • Larma, ring 112 så fort du kan. Det kan ta upp till 20 minuter innan brandmännen är på plats så gör detta först.
  • Rädda, varna så många som möjligt. Ta inte med dig något utan försök få ut så många du kan istället.
  • Släck, har du möjlighet så kan du släcka själv detta kan rädda så mycket mer och om du skulle släckt branden innan brandmännen är på plats så gör det ingenting. Du får inte stå för något.
  • Om du inte kan släcka så försök stänga inne rök och elden genom att sänga dörrar och fönster.
Ett tips är att nästa gång du går till jobbet/skolan kolla var nödutgångar finns, brandsläckare och brandfiltar. När du går till puben eller något varohus, kolla alltid efter nödutgångar. Många brandolycker har slutat illa p.g.a att människor inte vetat var dessa finns. Och se till att ALDRIG ställan något ivägen för dessa saker.
Har du familj, se till att alla vet vart ev. brandsläckare finns och hur man använder den. Se till att alla vet vad man ska göra fall någon eller någonting börjar brinna.
På jobbet, vet alla vart samlingsplatsen finns?
Har ni någon samlingsplats i hemmet fall något skulle börja brinna?

Har hört många historier om föräldrar som fått samtal från brandmän som berättar att barnen ringde 112 och sedan sprungit ut till bl.a brevlådan och där med räddat både sig själva och huset.

Se till att ha en fungerande brandvanare i hemmet, gärna flera. Har du en vind se till att du sätter upp en där också, finns många hem där taket har brunnit ner medan familjen sov. Nu mera finns det brandvanare som utlöser varandra och du vet att du kan lära din hund att varna för brand. Anders Hallgren har skrivit en bok om hur du lär din hund att varna för brand på en mycket positivt sätt. Detta kommer jag göra.
Livräddaren på fyra ben

Tror ni att ni vet tillräckligt mycket om bränder och hur man bekämpar dem? Anser ni att ert hem är brandsäkert?

Batty!

       2010-05-17 15:26:55
Nu ska jag sätta mig och titta på brandbekämpnings bilderna men under tiden ska jag titta på Batman, de animerade.

SÅ mysigt är det!


Bildkälla

Brandbekämpning idag!

       2010-05-17 07:47:21
Haha GISSA vad ja ska göra i skolan idag? Jag ska åka och bekämpa bränder. Kan ni se mig i en extremt orange overall med vit plasthjälm på huvudet. Ser verkligen fram emot det. Speciellt om det kommer vara någon snygg brandman, ni vet tjejer alla killar i någon form av uniform mmm... Haha fast klassas brandmännens kläder som uniform?

Aja något ni kan fundera på under dagen, nu är det dags för lite breakfast sedan rasta vovvan, göra sig i ordning innan man sticker till skolan. Tror jag har prov i djursjukvården. Hmm undra om vad?

Det låter fantastikt va?



Det där kommer såå vara jag! Källa

Önska mig lycka till lär jag behöva! Ska försöka ta med kameran men är rädd för att förstöra den.

Och nu funkar de!

       2010-05-16 19:26:33
Hahaa vilken lycka :P

Test

       2010-05-16 19:24:16
En läsare sa att det inte gick att kommentera "mode"-inlägget så därför testar jag fall denna vill funka.

Behöver vi en till modeblogg?

       2010-05-16 18:37:06
Undrar bara detta, är det fler än jag som börjar tröttna på alla modebloggar som tar all plats? Liksom det finns annat här i världen än utseende. Denna världen är så ytlig...

Sen måste jag erkänna att de finns det bloggar som handlar om mode OCH annat, och dem kan vara skitbra. Tycker att många är roliga att läsa.
Har gett chansen till många modebloggare men nu så fort jag ser Dagens outfit känner jag för att kräkas.
Tycker MYCKET bättre om Dagens Bild!

Men det är ju bara min åsikt.

Som tribute för alla modebloggar ska jag publicera min egna Dagens Outfit. Hoppas ni gillar den lika mkt som jag!



Inköpt:
T-shirt - någonstans i min garderob ? :-
Skjorta - Affären-jag-köpte-den-ifrån-finns-någonstans-i-mitt-minne 200 :- (tror jag)
Leggins - Det får ni fråga min bästa vän ? :-

Men självklart är det tummen upp för er andra som är mer intressanta att läsa!

Tycker ni inte min vackra bild skulle varit Dagens Bild?

My Birtday - inte idag men 15 dagar

       2010-05-16 18:13:17
Hej hopp i lingonskogen. Hämtade mitt paket ifrån England idag. Fick fin fina presenter utav Jonathan. Och som den generösa människan jag är så tänker jag lägga upp en bild på dessa fina presenter. Fick ett gulligt brev utav Jon också, blev lite rörd där.




Ankan var till för Lily när hon kom hem men nä den tog Ellie. Inte för att hon inte fick utan för att hon älskar ankor (retriever, you know). Fick ett USB-minne (2 GB) också men den glömde jag ta med på bilden... Typiskt mig.

Thank you Jonnie Pony for all the wonderful presents, I have to send you a package before your B-day. Next time I want something Batty.

Och bara så alla vet, Jon ville att allt skulle komma i tid för vi har råkat ut med förseningar förut när det kommer paket från England.

Men nu höni blir det Big Bang Theory!

Regler!

       2010-05-16 12:46:17
Okej när jag satt och fixade med de senaste bilderna kom jag på att jag ska skriva upp tydliga regler och info om mina bilder.

  • Alla bilder är tagna och redigerade av mig.
  • Alla människor har tillåtelse att använda mina bilder i sin blogg/hemsida så länge copyrighten är kvar och man länkar till min blogg under bilden/bilderna.
  • Vill man använda bilderna till något mer officiellt (undantag skolarbeten) skulle jag vara tacksam om ni skickade ett mail till mig och berättar vilken bild och varför, då kan jag skicka orginalfilerna utan copyrighten.
  • Ska ni publicera bilder på personer så ska ni kontakta mig via mail för att jag ska godkänna det. Syftet måste vara seriöst. Detta är för att inte kränka personerna på något sätt. Detta gäller oavsett publicering.
  • Vid skolarbeten får man använda bilderna helt fritt, vid skolarbeten är det även helt okej att skicka ett mail om man vill ha orginalfilen. Dock tar jag inte bort copyrighten.
Skicka era frågor och önskningar för godkännande på denna mail, jag ska försöka svara så snabbt som möjligt:
[email protected]

Har ni någon form av deadline skriv gärna in den i mailet så att jag inte förstör något för dig och ditt arbete.

Dagens Bild

       2010-05-16 12:33:09
Okej håll i hatten här kommer den.. (drumroll)




Härlig bild va? Kanske inte så vacker men en sån där caught-the-moment-bild. Det nygifta paret, bestående av min kusin och hennes man men lite dricka i handen. Minen säger ju allt!

Hoppas bara hon inte tar illa upp... Dagens Bild, kanske inte. Men utan tvekan Dagens Skratt (från min sida).

Dåligt väder - Ingen foton

       2010-05-16 12:29:01
P.g.a dåligt väder så blir det inga nya foton idag, därför tänkte jag fresta med lite bilder ifrån semestern förra året. Och nej det är inte bilder på mig i en snygg bikini på någon tropisk ö i Stilla havet. Nä det är kära gamla Värmland. Så är det när man har hund... Varken pengar eller tid att åka på sol semester. Fast är det någon som vill bjuda en på en sådan semester så ja tack.

Tro heller inte att det kommer bli bilder på mig med en mjukglass i handen och solglasögon på sen brevid en staty av Selma Lagerlöf. Nä här blir det bilder på saker jag tyckte var värdiga att ta bilder på. Ni vet vackra saker, även fall jag skulle passa in i den kategorin *lol*

Detta är blandade bilder från sommaren 09














Ritad av mig! *stolt*









Åh vad man vill ha sol och värmen. Sommaren 2009 var bra, sommaren 2010 kommer ÄGA.

Heartless

       2010-05-16 11:12:51
Ni vet Kanye West och hans låt Heartless. En av få rap låtar jag gillar. Fastnade för denna direkt. Men så en dag så såg jag att ett av mina favoritband The Fray har gjort en cover på denna och det måste jag säga var en mycket bra låt. Så här kommer ännu ett tips på en låt som ni kan lyssna på...






Och här kommer Kanye West version (orginalet)




Gillar båda musikvideorna men tror att West är den bättre. Fast tycker bättre om The Frays cover.
Vad tycker ni?

Ett Måste I Sommar - Inception

       2010-05-16 09:54:12
Haha haft en underligt natt. Sovit lite dåligt och haft en hund som inte heller kommit till ro. Det var ju typ 2,8 år sedan hon var orolig på natten, när vi fick hem henne. Dessutom så halkade hon till på golvet och fick tillbaka sin fobi för golvet *suck*. Så vad gör man som duktigt hundägare? Jo man slänger sig ur sängen, ser till att golvet är helt fritt och börjar sända henne mellan mattorna i sovrummet och i hallen. Så efter ungefär 7 minuter var hon botad. Bästa saken med hundar... De går bara vidare. Varför kan inte vi bara göra det?

Anyway... Var inte det jag skulle prata om utan om en film som blir ett MÅSTE i sommar. Nu kan jag ju säga att jag är ett stort Batman fan. Bästa superhjälten EVER! Speciellt efter Chris Nolans filmer. Har ni inte sett dem så är det shame on you! Vet inte hur många gånger jag suttit och tittat på dem. Kommit till den punkten att om man verkligen tittar på dem (inte sitter och lyssnar som jag gör nu för tiden) så börjar man märka en hel del detaljer. Närmare på det kommer jag inte gå in. Kan bara säga att jag längtar som F*N på nästa film men det dröjer 2 år.

Okej det var inte B-man jag skulle prata om utan om CN nya film, Inception. Och det verkar hur spännande som helst. En thriller så kanske inte alla som kommer tycka den är något att ha och tyvärr är jag rädd för att den kommer ha lite utav The Matrix-stuket över sig, en film som jag inte var så imponerad utav. Men i sin lilla kista har den i alla fall stoppat i sig några kända ansikten, speciellt för oss CN-fans. Den enda som saknas är väl Christian Bale som har blivit lite av en favis hos CN. Men han skulle väl såfall ha Leonardo DiCaprios roll och jag tror inte att Bale skulle passa där.

Förutom DiCaprio så finner vi Ken Watanabe (Batman Begins och En Geishas Memoarer), Joseph Gordon-Levitt ((500) Days of Summer), Ellen Paige (Juno) och Michael Caine (The Dark Knight, The Prestige och Ciderhus Reglerna). Någon som jag även la märket till var Cillian Murphy som tydligen också är en favis hos CN. Han har varit med i B-man filmerna där han spelade Scarecrow.





Ni måste medge att även ni blir lite excited över denna trailern. Filmen har premiär den 23 juli i Sverige.

Dagens Bild

       2010-05-15 22:48:30
Ni kanske tycker att någon annan var finare men för mig var denna den vackraste, finaste färger, bakgrund och motiv.

Drumvirvel...



Vad säger ni? Var den fin eller vilken tycker ni var bäst?

Solen m.m

       2010-05-15 22:44:05
Och här kommer de sista bilderna. Självklart blev det solen och lite av omgivningen. Titta och njut!




























Den näst sista är jag väl inte så jätte nöjd med, men den fick vara med i alla fall. Den sista var också en kandidat till Dagens Bild. Men tyvärr fanns det en bättre.

Ellies Bilder

       2010-05-15 22:37:43
Och eftersom jag gick ut med Ellie samtidigt så hamnade även hon på bilder. Så här kommer bilderna på min lilla älskling.





















Vad man kan älska dessa fyrbenta hårbollar som säger voff. Även fall hon inte är så himla vacker på alla bilder. Är det någon annan som har någon söt liten vovve, kanske ni kan lägga upp en bild på er blogg, eller liknande, och länka den i en kommentar? Älskar att se bilder på andras hundar.

Bilderna från Klarälven

       2010-05-15 22:25:16
Efter en timme utav photoshop och val av bilder har jag kommit fram till alla bilder. Det blev totalt 18 bilder. Därför tänker jag dela upp det i olika inlägg. Blir lättast så.

Som vanligt börjar jag med bilderna på växter:





















Den sista bilden var sååå nära att bli Dagens Bild men tyvärr var det en annan som vann, vilket ni snart kommer se.




Tillbaka!

       2010-05-15 21:13:06
Nu är jag här igen. Sitter och lyssnar på The Notebook, ljudbok. Är rätt bra, efter att man har sett filmen så vill man ju att boken ska vara lika dan. Men tyvärr är dem ju aldrig det. Händelseförloppen är ju inte det samma. Gillar filmen bättre.

Så efter två timmar iväg och ta bilder finns det bara en sak att göra... Titta på dem. Det blev totalt 177 bilder men som vanligt är det väl minst 120 som jag ändå inte kommer tycka är något och ha och bara de 10 bästa kommer att läggas upp här. Men glöm inte, dagens bild. Den är allting något extra... Enligt mig.

Ner till Älven

       2010-05-15 18:19:35
Nu ska jag fixa till mig lite och gå ner till Klarälven. Dags att ta lite vattenbilder. Dessutom kommer hunden bli väldigt glad. Åh just det ja måste tömma minneskortet. Har tappart bort linslocket till ett objektiv... INTE KUL! Aja det ligger i lägenheten så ska leta lite efter det och sedan gå ut. Så ska vi se om det blir några bra bilder. Vilket fall som helst så kommer ni få se dem senare ikväll. Solen är i alla fall framme för första gången sen jag vet inte när. Så man får väl passa på att gå ut lite.

Kanske, kanske sommaren är några steg närmare...

Melissa Horn

       2010-05-15 17:58:21
Här kommer första icke-bildrelaterade inlägget. De senaste dagarna har jag lyssnat mycket på Melissa Horn (Spotify I love). Hon har en sån vacker klang och en sådan sårbarhet att man får gåshud och hennes texter är så djupa att man verkligen kan drunkna i dem. Hon är som den gamla Winnerbäck, fast kvinna och yngre. Ni vet som Lasse var förr, jag vet inte vad som hände men jag har mycket svårt för hans senaste två album.

Men här har ni hennes låt Hanna. Jag tror den handlar om hennes f.d bästa vän som hon på något sätt gled ifrån.




Lyrics:
Visst finns det dagar som jag kan vara snäll och låtsas som förut
Och visst finns det dagar som det kan göra ont att se dig ramla häromkring

Det fanns en kärlek men den har brunnit ut
Du fick för stor del av mitt liv, jag kunde inte andas tillslut

Du säger att du minns och att det känns som igår
Men det var för länge sen för att ens komma ihåg

Och jag som trodde jag var kvar, jag har börjat på nytt
Det vet jag när jag ser dig, vart har du tagit vägen?

Jag gav upp för länge sen
Jag gav upp för länge sen

Du är kvar med samma folk, kvar med samma man
Lever kvar i samma damm, och du går i samma kläder
Blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus

Det är att leka med eld när du drar upp det här igen
För du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen

Det finns ingen att behaga, inget att förklara
Inget att försvara, jag gav upp för länge sen

Jag gav upp för länge sen



Visst är den vacker, eller vad säger ni?

Porträtt m.m

       2010-05-15 04:56:13
Här kommer lite porträtt på människor jag känner och mig själv. Och även lite andra intressanta bilder.


Det här är jag, människan på andra sidan kameran



Glada lilla Felix, visst är han underbar?



Och här är min bästa vän. Underbar människa, underbart foto.







Ja det är ruttna äpplen...









Solnedgångar är bland
det vackraste man kan fotografera. Det är så otroligt att naturen kan skap något som röda solnedgångar.

Så nu ska gå på toa och sedan sätta mig och titta på en film, dags att gråta som en idiot igen...
Godnatt

Sista Blommorna

       2010-05-15 04:39:38
Nu lär det inte bli några fler blombilder på några veckor. Det har nästan blivit en överdos...


























Glömde en hund

       2010-05-15 04:32:35
Glömde ju en mycket viktig hund. Vargen Modi som bor på Kolmården. Var där men klassen i höstas. Och fick träffa honom och hans flock en otrolig upplevelse.


Blommor med Blixt

       2010-05-15 04:22:07
Jag vet att många proffs säger att det blir vackrare bilder om man fotar med naturligt ljus och det håller jag med om. Men jag måste erkänna att blixtar kan ge ett speciellt metalliskt ljus i bilden. Onaturligt och plastig men det är väl så vi vill vara eller?




























Okej det sista är mammas födelsedagstårta men fortfarande fotad med blixt.
Men vad säger ni, blir det för onaturligt att fota med blixt eller blir det vackert i alla fall?

Nattiz Bilder på Hundarna

       2010-05-15 04:10:04
Tänkte lägga upp lite saker på hundarna nu i natt. Har ju två Golden Retrievers, Ellie och Doris. Den andra hunden heter Gizmo.


Doris




Ellie



Gizmo


Där har ni dom! Visst är de underbart söta?

Goodbye Spring, Hello Summer

       2010-05-14 21:41:13
Nu när det är maj så börjar man ju verkligen längta till sommaren så därför så tänkte jag att nu ska jag banne mig säga Goodbye Spring and Hello Summer! Dags att vinka av våren (även fall det fortfarande är vår)

Här kommer lite blider som jag har tagit runt påsk och fram tills nu:


































Ja det var nog de som var värda att lägga upp. Åh vad man längtar till sommaren nu! Gör inte ni det?

Dagens Bild

       2010-05-14 21:15:54
Här kommer Dagens Bild. Den tillhör, som ni kanske ser, dropptemat.





Vad tycker ni? Är det den bästa av dropp-bilderna?
På en skala från 1 - 5, hur mycket gillar ni den?

Droppar

       2010-05-14 21:13:17
De senaste dagarna har det varit väldigt fuktigt. Duggat hela tiden så det har bildats en massa droppar i all växtlighet och som foto intresserad var jag ju tvungen att passa på. Många bilder är bland de vackraste jag någonsin tagit.















Fotobloggen har öppnats!

       2010-05-14 20:27:06
Så här kommer den i alla fall se ut den närmaste framtiden. Är såå nöjd med den! *host*
I denhär bloggen kommer jag publicera bilder som tagits av mig. Det är helt fritt fram att ta bilderna så länge copyrighten är kvar. Och tänker du använda bilden på din egna blogg skulle jag vara tacksam fall du länkar till min blogg under bilden.

När jag tar fram kameran brukar det mesta dels bli naturen som hamnar på bilden. Men en och annan hund kommer även dyka upp. För övrigt kommer jag blogga lite om mitt liv och vad jag tycker och tänker.

Som smakprov får ni denna bild: